Klimakteriet och
FSH
1391 Reviews
på Trustpilot
199 kr
Klimakteriet är en fysiologisk händelse som orsakas av en förändring i kvinnors hormonbalans.
Oregelbundna menstruationscykler kan därför vara en första indikator på början av klimakteriet, eller snarare den så kallade "perimenopaus".
Klimakteriet är en följd av utarmningen av äggstocksfolliklar som leder till ökade nivåer av cirkulerande follikelstimulerande hormon (FSH).
FSH-koncentrationer ökar vid Klimakteriet från värden under 20 mUI/mL till värden på upp till cirka 80 mUI/mL.
VEM ÄR DETTA TEST FÖR?
FSH-testet är avsett för kvinnor som börjar uppleva symtom relaterade till Klimakteriet: avsaknad av menstruationscykler, värmevallningar, sömnstörningar och uppenbara humörförändringar. Förändringen i hormonbalansen som är associerad med början av Klimakteriet inträffar vanligtvis runt 45 års ålder, även om de verkliga tecknen uppträder runt 55 års ålder.
I SAMARBETE MED WOMNI
Vi samarbetar med den digitala vårdgivaren Womni som kan ge dig tips, råd och vård efter att du har tagit testet, oavsett vad det visar. Scanna in QR-koden på kartongen så leds du direkt till rätt sida eller klicka här!
Testet skickas diskret
Svar på 5 minuter
Få hjälp med rådgivning online
Utför testet när och var du vill
Hänvisning till vårdgivare för tips, råd och vård
Resultatet är 94% säkert
Du kanske också är intresserad av...
Gonorré
419 SEK
Till produkten
Fyra könssjukdomar
679 SEK
Till produkten
Klamydia & Mykoplasma
419 SEK
Till produkten
Klamydia
319 SEK
Till produkten
Vanliga frågor
Jag misstänker att jag fått en könssjukdom. När kan jag testa mig?
Det måste gå minst 7 dagar från det eventuella smittotillfället innan du provtar dig för klamydia, gonorré och trikomonas. För mykoplasma behöver det ha gått minst 14 dagar från det eventuella smittotillfället.
Jag har haft en könssjukdom och fått behandling. Kan jag ta ett nytt prov för att se att smittan verkligen är borta?
Ja, tre veckor efter avslutad behandling kan man ta ett nytt prov för att bekräfta att smittan är borta.
Vad händer om jag blir positiv för en könssjukdom?
Vid ett positivt prov för klamydia, mykoplasma eller trikomonas kan man välja om man söka vård via en fysisk eller digital vårdcentral. Välj mellan att skriva ut remissen som du får i samband med ditt positiva resultat och ta med remissen till din vårdcentral eller en STI-mottagning. Genom vårdcentralen eller STI-mottagningen kan du sedan få ett recept.
Du kan även få hjälp via digitala vårdcentraler genom att klicka på rutan "Hjälp via vår digitala mottagning" i samband med ditt positiva resultat. Via de digitala vårdcentralerna kan du få e-recept inom ett par timmar.
Vid ett positivt prov för gonorré krävs det att man tar sig till en STI-mottagning för en odling innan man får ett recept.
Vid ett positivt prov för makrolid resistent mykoplasma måste man uppsöka en fysisk vårdenhet då det krävs en lite starkare antibiotika.
Klamydia och gonorré lyder under Smittskyddslagen (2004:168) och vid positivt provsvar har man därför informationsplikt samt måste följa de förhållningsregler som behandlande läkare ger.
Är man postiv för klamydia eller gonorré ska man kontakta en STI/STD-mottagning så snart som möjligt för att få behandling och bli smittspårad.
I enighet med smittskyddslagen (2004:168) rapporterar Dynamic Code påvisad förekomst av klamydia och gonorré till smittskyddsenheten i det landsting du tillhör, baserat på din folkbokföringsadress.
När får jag mitt provsvar?
Normal leveranstid är 1–3 vardagar efter att du postat provet och analysen tar 1 vardag. Vill du få ett SMS när ditt resultat är klart kan du skriva in din kod på hemsidan (https://www.dynamiccode.com/se/hamta-testsvar) och sedan ditt telefonnummer, så får du ett SMS när ditt resultat är klart
Varför behöver jag aktivera mitt test?
Du måste aktivera ditt test i samband med provtagning. Varje provtagningskit har en tillhörande aktiveringssedel som sitter på provröret med analyskod och QR-kod.
Vid aktiveringen kommer vi att validera testet utifrån ett antal faktorer, bl a. provtagningsdatum samt verifiera din identitet. Om provet inkommer till oss oaktiverat kan vi ej analysera testet.
Varför behövs BankID på vissa tester?
Då Covid-19, klamydia och gonorré lyder under smittskyddslagen, så krävs det att personen som utför testet legitimeras innan analys kan utföras.
Varför ska jag provta mig först?
Genom att provta dig först tar du din hälsa i egna händer och slipper onödig oro. Med ett säkert provsvar till hands redan vid första läkarkontakt effektiviseras hanteringen för både dig som patient och för vården.
Säkra självprovtagningskit gör det också möjligt för dig att få distansvård, var du än befinner dig.